Είναι το φρούτο  του καλοκαιριού και όλοι μας το λατρεύουμε! Δροσερό και light!

Ο Άκης Πετρετζίκης το έκανε γλυκό του κουταλιού και είναι πανεύκολο.

Μην το καθυστερείς. Πάρε χαρτί και μολύβι…

Τι θα χρειαστείς;

1 κιλό ψίχα καρπουζιού

800 γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

χυμό από 2 λεμόνια

φλούδες από 2 λεμόνια

3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Πως θα το φτιάξεις:

Καθάρισε  το καρπούζι από τα κουκούτσια και  κόψε το σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Βάλε  τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα.

Μετέφερε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίξε  το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι.

Άφησε τα για 6 ώρες στο ψυγείο.

Βάλε  μερικά πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη.

Στην συνέχεια, τα βάζεις σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών και τη μαστίχα και τα βράζεις σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Έλεγξε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο.

Αν ρίξεις περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρεις το κουτάλι μέσα σε αυτό ο “δρομος”  που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως.

Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό.

Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.

Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.



  Διάβασε ακόμη:

Μπισκότα με ζάχαρη καρύδας και βούτυρο που θα λατρεψουν μεγάλοι και μικροί

Τάρτα με κολοκύθα και κατίκι Δομοκού!