Σκέφτεσαι σοκολάτα και σου τρέχουν τα σάλια! Σε νιώθουμε …Μόνο που παχαίνει και γεμίζει το πρόσωπο με αντιαισθητικά σπυράκια…Σιγά που μας νοιάζει θέλουμε ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Σου έχουμε λοιπόν μια συνταγή που δεν θα χρειαστεί να αποχωριστείς την λατρεμένη σου σοκολάτα.

Τι θα χρειαστείς για το κέικ;

240 γρ. γιαούρτι

3 μεγάλα αυγά

2 βανίλιες

2 κ. σούπας μέλι

290 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ. γλυκού μπείκιν παόυντερ

½ κ. γλυκού σόδα

¼ κ. γλυκού αλάτι

120 γρ. βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)

260 γρ. φυστικοβούτυρο

250 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη βανίλιας

170 γρ. άχνη ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο λιωμένο

½ κ. γλυκού αλάτι

2 κ. σούπας γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Για την επικάλυψη με φυστικοβούτυρο

1 κ.σ. φυστικοβούτυρο

3 κ.σ. γάλα

30 γρ. άχνη ζάχαρη

Πως θα το φτιάξεις;

Προθερμαίνεις  τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνεις μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ.

Ετοιμάζεις τρία μείγματα: Σε ένα μπολ χτυπάς με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά, τις βανίλιες και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις  με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι το αλεύρι, το μπέικιν παουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Καλό θα είναι όπως σε κάθε κέικ να περάσεις  το αλεύρι, το αλάτι, και τα διογκωτικά (μπέικιν και σόδα) από κόσκινο και για να ανακατευτούν καλύτερα αλλά και για να γίνει πιο αφράτο το κέικ μας. Κρατάς  2 – 3 κ. σούπας. από το μείγμα ξεχωριστά και με αυτό αλευρώνεις  τη σοκολάτα. Αυτό το κάνεις ε ώστε να μην πάει στον πάτο του κέικ. Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) βάζεις  το βούτυρο, τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο.

Χτυπάς σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να πάρει ένα ωραίο απαλό κρεμ χρώμα. Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 5 λεπτά.

Κατεβάζεις  το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτεις το 1/3 από το πρώτο μείγμα με το γιαούρτι και χτυπάς. Στη συνέχεια προσθέτεις  το μισό από το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζεις  να χτυπάς.

Προσθέτεις άλλο 1/3 απο το υγρό μείγμα , χτυπάς και προσθέτεις  το υπόλοιπο μισό από το μείγμα με το αλεύρι.

Τέλος ρίχνεις και το υπόλοιπο 1/3 από το υγρό μείγμα. Με μια σπάτουλα ανακατεύεις  το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί καλά.

Ανεβάζεις στη μεσαία σκάλα το μίξερ και χτυπάς για 1 λεπτό. Στο σημείο αυτό ρίχνεις μέσα στο κέικ και την σοκολάτα και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.

Ρίχνεις το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις  για 45 – 55 λεπτά. Άφησε το  να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάλε το από τη φόρμα.

Για τις επικαλύψεις

Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τις επικαλύψεις με ένα πιρούνι ή με ένα μικρό σύρμα. Γαρνίρεις το κέικ με την επικάλυψη βανίλιας και από πάνω ρίχνεις  με ένα κουτάλι και την επικάλυψη με το φυστικοβούτυρο.

Καλή απόλαυση…γιαμ γιαμ!

 

 

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com

 



  Διάβασε ακόμη:

Αναποδογυριστή μηλόπιτα

Εύκολη πίτσα με πίτα για σουβλάκι