Ώρα για λαχταριστό γλυκάκι κορίτσια! (Υγιεινό ωστόσο)…

Συστατικά

½ κούπα κινόα πλυμένη καλά

1 κούπα νερό

½ κούπα βρώμη

¾ κούπας τριμμένη καρύδα χωρισμένη σε ¼ της κούπας και ½ κούπα

1 κούπα γάλα αμυγδάλου

1 αυγό

2 κ.σ. σπορέλαιο και έξτρα για το τηγάνισμα

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. μπέικιν

½ κ.γ. κανέλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

φρούτα εποχής, κουρκουμάς και σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά την κινόα και την βάζουμε σε ένα μπολ με το νερό όπου την αφήνουμε για 12-24 ώρες.

Μετά τις 24 ώρες τη στραγγίζουμε, την ξεπλένουμε με λίγο ακόμα νερό και την ξαναστραγγίζουμε.

Τοποθετούμε την κινόα στο μπλέντερ μαζί με τη βρώμη, το ¼ κούπας καρύδα, το γάλα, το αυγό, τα 2 κ.σ. σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν και την κανέλα.

Χτυπάμε για 50 δευτερόλεπτα στο δυνατό, καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπλέντερ με μια σπάτουλα, και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα ακόμα ή όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Αφαιρούμε το μείγμα από το μπλέντερ σε ένα μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη καρύδα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.

Σε ένα μέτρια ζεστό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.γ. σπορέλαιο και βάζουμε περίπου ¼ κούπας από το μείγμα μας. Ίσως χρειαστεί να απλώσουμε λίγο το μείγμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να γίνει και από την άλλη πλευρά.

Κρατάμε τις κρέπες ζεστές στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να ετοιμάσουμε και τις υπόλοιπες και σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, κουρκουμά και φρούτα εποχής.

 

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!