Τα γλυκά αρέσουν στους περισσότερους και πόσο μάλλον όταν περιέχουν λαχταριστή σοκολάτα! Ακολουθεί μία πανεύκολη συνταγή που θα κάνει τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλα τους και φυσικά να μην μείνουν μόνο στο ένα... μπισκοτάκι!

Τι θα χρειαστείς;

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • Κρέμα φουντουκιού και κακάο
  • Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση (προαιρετικά)

Πως θα τα φτιάξεις;

Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ανακατεύεις για περίπου 5 λεπτά όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κάνεις τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγεις σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγεις με έναν πλάστη, κάνοντας την πολύ λεπτή. Παίρνεις ένα ποτήρι στρογγυλό (ιδανικό θα ήταν 4 ή 5 cm σε διάμετρο) και σχηματίζεις τα μπισκότα. Βάζεις στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα φουντουκιού με κακάο και κλείνεις τη ζύμη πιέζοντας ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά σου. Βάζεις τα μπισκότα σε ένα ταψί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά το μέγιστο. Τα σερβίρεις ζεστά και μπορείς να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη.

 

 

 

 



  Διάβασε ακόμη:

Μπισκότα με ζάχαρη καρύδας και βούτυρο που θα λατρεψουν μεγάλοι και μικροί

Τάρτα με κολοκύθα και κατίκι Δομοκού!