Και σε ποιον δεν αρέσουν τα pancakes; Είναι κάτι μεταξύ τηγανίτας και κρέπας, στο πιο αφράτο του. Τα pancakes αποτελούν ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πρωινό και για να τις απολαύσετε, μπορείτε να τις περιχύσετε με διάφορα υλικά.

Εκτέλεση:

Με ένα σύρμα χτυπάς ελαφριά το γάλα με το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτεις στο πρώτο μείγμα, ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι.

Βουτυρώνεις ελαφρά το τηγάνι και ρίχνεις στο κέντρο μία δόση ζύμης, που εξαρτάται από το μέγεθος του pancake που θέλεις να φτιάξεις. Μην κουνήσεις ούτε κατά διάνοια το τηγάνι για να απλώθεί η ζυμή, καθώς θέλει να έχει ένα πάχος.

Το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να κάνει τρύπες πάνω στη ζύμη για περίπου 1 με 2 λεπτά το πολύ και στη συνέχεια το γυρίζεις από την άλλη και το αφήνεις για λίγο. Μετά τα 2 pancakes, χαμηλώνεις τη φωτιά για να μη σου καίγονται από κάτω.

Τα pancakes σου είναι έτοιμα! Μπορείς να σερβίρεις με ρευστή σοκολάτα, με nutella και τριμμένο μπισκότο ή με μέλι και ξηρούς καρπούς, αλλά και φρούτα.

Καλή απόλαυση!

Τι θα χρειαστείς;

-3/4 φλυτζάνι γάλα

-2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

-1 αυγό

-1 φλυτζάνι άσπρο αλεύρι

-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-2 κ.γ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλετε να είναι λιγότερη γλυκιά)

-1/2 κ.γ. αλάτι

 



  Διάβασε ακόμη:

Μπισκότα με ζάχαρη καρύδας και βούτυρο που θα λατρεψουν μεγάλοι και μικροί

Τάρτα με κολοκύθα και κατίκι Δομοκού!