Πολλές φορές η φέτα στεγνώνει και ξεραίνεται ή μουχλιάζει αν δεν καταναλωθεί γρήγορα. Η καλύτερη συντήρηση για τη φέτα είναι μέσα σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο. Η αναλογία νερού – αλατιού όμως είναι συγκεκριμένη και φυσικά μπορείς να την φτιάξεις και μόνη σου.

Για κάθε λίτρο κρύου νερού υπολογίζεις 70 – 80 γρ χονδρό θαλασσινό αλάτι. Ρίχνεις το αλάτι μέσα στο νερό και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει. Βάζεις τη φέτα σε ένα δοχείο ολόκληρη ή κομμένη σε ίσα κομμάτια και αδειάζεις τόση άλμη ώστε να καλύψει τη φέτα τελείως. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσεις τη φέτα στο ψυγείο για αρκετό καιρό!

 



  Διάβασε ακόμη:

Ξέρεις από προσούτο;

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει τον τρόπο για να κάνεις τα λαχανικά πιο τραγανά!