Τόσο καιρό μάλλον το έκανες λάθος…

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για την προετοιμασία ή μαγείρεμα του κοτόπουλου είναι όταν είναι φρέσκο, αλλά αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το παγώσεις και να το ξεπαγώσεις σωστά.

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσεις το κρέας γρήγορα, μην το ξεπαγώσεις μέσα σε καυτό νερό.Αντιθέτως, χρησιμοποίησε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση.

Ένας άλλος τρόπος είναι να το ξεπαγώσεις σε κρύο νερό. Μην ξεχάσεις όμως ότι θα πρέπει να αλλάζεις το νερό κάθε 30 λεπτά.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.



  Διάβασε ακόμη:

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει τον τρόπο για να κάνεις τα λαχανικά πιο τραγανά!

Έληξε το γιαούρτι; Να πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!