Ότι πρέπει για ένα λαχταριστό Σαββατιάτικο, οικογενειακό γεύμα!

Πως θα τις φτιάξεις;

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Τοποθετούμε όλες τις φτερούγες πάνω σε μία σχάρα και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν το πολύ λίπος (θέλουμε να φύγουν τα περισσότερα λιπαρά από την πέτσα, το “κακό λάδι”). Καλό είναι να έχουμε βάλει ένα ταψί με μια λαδόκολλα από κάτω για να μην πέσουν λάδια στο φούρνο. 
Έπειτα από 30 λεπτά βγάζουμε τις φτερούγες από τον φούρνο και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε την σάλτσα BBQ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να η σος να πάει παντού.
Αφαιρούμε από το ταψί με την λαδόκολα το “κακό λάδι” και τοποθετούμε πάλι τις φτερούγες πάνω στην σχάρα. Καλό είναι να έχουμε βάλουμε ξανά το ταψί με νέα λαδόκολλα από κάτω.
Ψήνουμε για ακομά 10-15  λεπτά στον φούρνό ή 5 λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρουν οι φτερούγες ένα καραμελένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Εναλακτικά τις ψήνουμε στα κάρβουνα, αλείφοντάς τες όλη την ώρα με ένα πινέλο.
Για την σαλάτα coleslaw

 Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το καρότο, την κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, το σέλερι, τον μαϊντανό(κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα), τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μαγιονέζα και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε τις φτερούγες με την σαλάτα coleslaw και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό. 

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου 
  • μπάρμπεκιου σος

Για την σαλάτα coleslaw

  • 200 γρ. λάχανο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ή ½ μεγάλο
  • 1 καρότο
  • 1/3 κίτρινη πιπεριά
  • 1/3 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κοτσάνια σέλερι
  • ½ ματσάκι μαίντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

#SweetNow: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!