Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι που χρειάζεται σωστό ξαλμύρισμα γιατί αν δεν γίνει αυτό, τότε είναι πολύ αλμυρός και δεν μπορεί να φαγωθεί. Αν αποφασίσεις λοιπόν να μαγειρέψεις μπακαλιάρο, κάνε τα εξής: Σε ένα μπολ, πρόσθεσε μέσα τα φιλέτα του μπακαλιάρου και ρίξε 100 γρ. αλάτι χοντρό και πολύ καθαρό και κρύο νερό μέχρι να σκεπάστούν τα φιλέτα. Βάζεις έξτρα αλάτι για να μπορέσεις να ξαλμυρίσεις σωστά τον μπακαλιάρο.

Σκέπασε με μία μεμβράνη και βάλε το μπολ στο ψυγείο για 2 μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε 6 ώρες και ξαναβάζοντας το μπολ στο ψυγείο με καθαρό νερό. Μετά από 2 μέρες άπλωσε στον πάγκο χαρτί κουζίνας και πίεσε καλά με τα χέρια και με έξτρα χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίξεις τον μπακαλιάρο. 



  Διάβασε ακόμη:

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει τον τρόπο για να κάνεις τα λαχανικά πιο τραγανά!

Έληξε το γιαούρτι; Να πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!