Είναι πεντανόστιμη και Light!

Πως θα τη φτιάξεις;

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά,  ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το στικ κανέλας και το νερό
  • Με το που πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για την λεμονόπιτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C στον αέρα
  • Μεταφέρουμε τα φύλλα Βηρυτού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Θέλουμε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τσαλακωμένα
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 με 1½ ώρα
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν και αφήνουμε στην άκρη
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι
  • Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα φύλλα να απορροφήσουν όλο το μείγμα
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε να πάει παντού
  • Ψήνουμε στους 170 ° C στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει
  • Με το που βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα κατευθείαν με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά
  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ξύσμα λεμονιού

Τι θα χρειαστείς;

Για το σιρόπι

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 στικ κανέλας
  • 350 γρ. νερό

Για την λεμονόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • 220 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!