Πιο γρήγορο και από το να παραγγείλεις πίτσα…

Πως θα το φτιάξεις;

Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.

Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι "al dente".

Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.

Τι θα χρειαστείς;

3 κ.σ. ελαιόλαδο

μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

λίγα μανιτάρια σε φέτες

λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους

300 γρ. κριθαράκι μέτριο

125 ml κρασί λευκό

χυμός από μισό λεμόνι

500 γρ. ζωμό κοτόπουλο ζεστό

100 ml γάλα 3,5% λιπαρά ζεστό

πιπέρι

παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!