Πεντανόστιμες!

Πως θα τις φτιάξεις;

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι μια κουταλιά του γλυκού από το βούτυρο
  • Το αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί
  • Φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες φέτες
  • Παράλληλα τοποθετούμε ακόμα ένα βαθύ τηγανάκι στη φωτιά 
  • Βάζουμε μπόλικο λάδι τηγανίσματος και αφήνουμε να φτάσει στους 180° C
  • Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνουμε τα αυγά καθαρισμένα και ολόκληρα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • (Ναι, τηγανίζουμε τα βρασμένα αυγά, μην σας κάνει εντύπωση)
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας
  • Σε κάθε φέτα αλείφουμε από την πάνω πλευρά μια κουταλιά του γλυκού από τη μαγιονέζα, από πάνω τοποθετούμε μια φέτα τσένταρ, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης
  • Τελειώνουμε στολίζοντας με τα αυγά μας κομμένα στην μέση.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λάδι αρωματικό βασιλικού

Τι θα χρειαστείς;

Μαγιονέζα
2 μεγάλες φέτες μαύρο ψωμί πολύσπορο, κομμένες στην μέση
4 φέτες τσένταρ
150 γρ. φρέσκο σπανάκι baby
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
4 αυγά βραστά σφιχτά
60-80 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα

λάδι αρωματικό βασιλικού 

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!