Ο ιδανικός τρόπος για να ωριμάσει με φυσικό τρόπο μια μπανάνα είναι να την κρατήσεις μέσα σε χαρτοσακούλα και να την αφήσεις εκτός ψυγείου. Αν είναι άγουρη και θέλεις να ωριμάσει πιο γρήγορα, μπορείς μέσα στη χαρτοσακούλα της να βάλεις και ένα μήλο ή μια ντομάτα και τα αφήνεις μαζί στη χαρτοσακούλα για 24 ώρες. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα.

Όσο για το μαύρισμα της φλούδας της, είναι κάτι που θα συμβεί είτε τη βάλεις στο ψυγείο είτε όχι. Αρχικά η φλούδα αποκτά μαύρα στίγματα και στη συνέχεια μαυρίζει. Αν τη βάλεις στο ψυγείο το μαύρισμα θα γίνει ακόμα πιο έντονο, αλλά το εσωτερικό της μπανάνας θα είναι μια χαρά. Μην διστάσεις να την καταναλώσεις αν δεν είναι μαυρισμένη μέσα ή λιωμένη. Η αλλοίωση στο χρώμα της φλούδας δεν είναι επικίνδυνη.



  Διάβασε ακόμη:

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει τον τρόπο για να κάνεις τα λαχανικά πιο τραγανά!

Έληξε το γιαούρτι; Να πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!