Μας ρωτάς τι είναι τα FlapJacks. Ούτε εμείς ξέρουμε αλλά τα φτιάξαμε, τα δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε! Σημειωτέον, ότι πιο υγιεινό σε γλυκό έχουμε φάει τελευταία!

Πως θα τα φτιάξεις;

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς.

Σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα.

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε τη βρώμη, την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 λεπτό λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.

Απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας σε όλη την επιφάνεια και όσο είναι ζεστή η σοκολάτα πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς από πάνω.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κόβουμε και σερβίρουμε.

Τι θα χρειαστείς;

Για τη γέμιση

200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους 3x3 εκ.

200 γρ. μαύρη ζάχαρη

150 γρ. μέλι

500 γρ. βρώμη

100 γρ. καρύδα τριμμένη

100 γρ. ξηρούς καρπούς (50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, 25 γρ. ηλιόσπορος, 25 γρ. κολοκυθόσπορος)

Για την επικάλυψη

50 γρ. κράνμπερις

200 γρ. λευκή σοκολάτα

100 γρ. ξηρούς καρπούς (50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, 25 γρ. ηλιόσπορος, 25 γρ. κολοκυθόσπορος)

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!