Τώρα που μπαίνουμε γοργά στο χειμώνα οι σαλάτες μας θα αλλάξουν όψη και φυσικά γεύση!

Τι θα έλεγες για μια ζεστή σαλάτα που πιο νόστιμη δεν έχεις ξαναφάει;;;

Πως θα τη φτιάξεις;

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το dressing

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λεμόνι. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Θα χρειαστεί ίσως λίγο επιπλέον νερό.

Για να συναρμολογήσουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

 

Τι θα χρειαστείς;

Για τη σαλάτα

500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 2 εκ. (καθαρό βάρος)

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα σε αλατισμένο νερό με λίγο ζωμό.

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το ντρέσινγκ

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

χυμό από 1 λεμόνι

3 κ.σ. ταχίνι

2-3 κ.σ. νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Μπισκότα με ζάχαρη καρύδας και βούτυρο που θα λατρεψουν μεγάλοι και μικροί

Τάρτα με κολοκύθα και κατίκι Δομοκού!