Και σου λένε γλυκό με δίαιτα δεν πάνε μαζί!

Κι όμως, όταν το γλυκό είναι light και το λένε tiramisu πρέπει να το δοκιμάσεις και το καλό είναι πως μετά δεν θα έχεις ενοχές!

Πως θα το φτιάξεις;

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί και το γλυκαντικό, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει και  έπειτα προσθέτουμε το ρούμι και το γλυκαντικό. Εκεί μέσα θα βουτήξουμε τα σαβαγιάρ για να μαλακώσουν. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ – λικέρ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν.

Παίρνουμε ένα μπολ και στη βάση βάζουμε τρία σαβαγιαρ, από πάνω μια στρώση από τυρί κρέμα πασπαλίζουμε με κακάο και επαναλάμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

 

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά για την κρέμα

50 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage

30 γραμμάρια γιαούρτι 0%

Γλυκαντικό σε υγρή μορφή

Υλικά για τη βάση

6 σαβουαγιαρ

Γλυκαντικό σε υγρή μορφή

5 γραμμάρια σκόνη κακάο για πασπάλισμα

2 κουτ.γλυκού καφέ espresso

2 κ. σούπας ρούμι

 

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!