Και υγιεινό και λαχταριστό! Τι άλλο θέλουμε δηλαδή!

Πως θα την φτιάξεις;

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κινόα, τη βρώμη, το κάρδαμο, την κανέλα, το νερό και 100 ml από το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα σύρμα χειρός.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να βγάλει φουσκάλες.
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το κάρδαμο.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας 50  γρ. από το σιρόπι σφενδάμου και ομογενοποιούμε με μία πλαστική σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολάκια ή βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.
  •  Σερβίρουμε με φέτες από ροδάκινο και το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου.

Τι θα χρειαστείς;

  • 75 γρ. κινόα
  • 25 γρ. βρώμη
  • 4 λοβοί κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 250 ml νερό
  • 250 ml γάλα αμυγδάλου
  • 2 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Αναποδογυριστή μηλόπιτα

Εύκολη πίτσα με πίτα για σουβλάκι