Αυτήν τη υπέροχη πίτα μπορείς να την ετοιμάσεις πανεύκολα όπως θα διαπιστώσεις. Αν την συνοδεύσεις με μια σαλάτα έχεις ένα πλήρες γεύμα!

Πως θα την φτιάξεις;

Βήμα 1: Μαγειρεύουμε τον κιμά ως συνήθως (σαν να τον φτιάχναμε σάλτσα για μακαρόνια). Προσέχουμε μόνο να αφήσουμε να βράσει καλά ώστε να μην έχει πολλά ζουμιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας και αφήνουμε επίσης να κρυώσει.

Βήμα 3: Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε ένα φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο και τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε να έχουμε 3 φύλλα στον πάτο του ταψιού.

Βήμα 4: Αδειάζουμε τον κιμά στα φύλλα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυράκι και συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ.

Βήμα 5: Βάζουμε άλλα 3 φύλλα από πάνω λαδώνοντας όπως κάναμε και στο βήμα 1

Βήμα 6: Διπλώνουμε προς τα μέσα ότι περισεύει από το φύλλο και τα στρίβουμε γύρω από το ταψί προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα στεφανάκι στα τοιχώματα του ταψιού.

Βήμα 7: Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.

Βήμα 8: Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθεί το φύλλο τόσο από την πάνω πλευρά όσο και από την κάτω.

Τι θα χρειαστείς;

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

Σάλτσα κιμά

Τριμμένο τυρί

Μπεσαμέλ περίπου 300 γραμμάρια

Σουσάμι

 

Έξτρα tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το χωριάτικο φύλλο με κρούστας ή ακόμα και με σφολιάτα ανάλογα με τα γούστα σου!

Καλή επιτυχία!



  Διάβασε ακόμη:

#SweetNow: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!