Ένα γλυκό που θα σε ρωτάνε όλοι πως το έφτιαξες!

Πώς θα τα φτιάξεις:

Εκτέλεση για τις μαρέγκες

  • Στο μίξερ με το σύρμα ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι ή το ξυνό.
  • Με το που αφρίσουν καλά ξεκινάμε να ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε 2 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γιαλιστερή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο τα οποία τα έχουμε περάσει από σίτα και τα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.
  • Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Στο πίσω μέρος από τις λαδόκολλες σχεδιάζουμε 3 κύκλους διαμέτρου 10 εκ.
  • Ξεκινώντας από το κεντρο του κάθε κύκλου ξεκινάμε να γεμίζουμε τους κύκλους που έχουμε σχηματίσει με τη μαρέγκα.
  • Φτάνοντας στην περιφέρεια του κάθε κύκλου φτιάχνουμε και από ένα στεφάνι ύψους 1 εκ. γύρω γύρω.
  • Ετοιμάζουμε έτσι 6 στρογγυλές φωλίτσες μαρέγκας και αν μας περισσέψει μείγμα κάνουμε μερικά μαρεγκάκια πάνω στα ταψιά στο πλάι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1,5-2 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.
  • Κλείνουμε το φούρνο, αφήνουμε το φούρνο μισάνοιχτο και τα ταψιά μέσα μέχρι να κρυώσει.
  • Τις μαρέγκες μπορούμε να τις έχουμε ετοιμάσει και δέκα μέρες πριν και να τις αποθηκεύσουμε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.

Εκτέλεση για τα αχλάδια

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα που να χωράει όμως όλα τα αχλάδια σε μια στρώση.
  • Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν ωραία οι γεύσεις.
  • Παράλληλα καθαρίζουμε τα αχλάδια, κρατώντας όμως το κοτσάνι τους.
  • Με το ειδικό εργαλείο καθαρίζουμε και τα σπόρια τους τρυπώντας τα μόνο από τη βάση.
  • Με το που περάσουν τα 10 λεπτά βάζουμε και τα αχλάδια στην κατσαρόλα, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μέχρι μέσα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζουμί.
  • Διατηρούμε τα αχλάδια στο ψυγείο για αρκετές μέρες μέχρι να τα χρειαστουμε.

Εκτέλεση για τη μους

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη.
  • Όταν η κρέμα πήξει και κάνει ωραίες κορυφές ανατεύουμε σε αυτήν τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Προσοχή, η σοκολάτα να μην είναι πολύ καυτή.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση

  • Βάζουμε από μια μαρέγκα σε κάθε πιάτο.
  • Γεμίζουμε τη φωλιά με τη σοκολατένια σαντιγί.
  • Βάζουμε στην κορυφή από ένα αχλάδι και συνοδεύουμε αν θέλουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Τι θα χρειαστείς:

Υλικά για τις μαρέγκες

  • 4 ασπράδια
  • μια πρέζα αλάτι ή ξινό
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 20 γρ κακάο

Υλικά για τα αχλάδια

  • 750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 10 κόκους πιπέρι
  • 6 αχλάδια καθαρισμένα ολόκληρα

Υλικά για τη μους

  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για τη διακόσμηση λιωμένη σοκολάτα (100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη)

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!