Όταν έξω έχει κρύο, τι καλύτερο από μια ζεστή σούπα;

Πως θα την φτιάξεις;

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4, χοντροκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα σε μία στρώση.
  • Αφαιρούμε την φλούδα προσεκτικά από την κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.
  • Στην συνέχεια αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του ταψιού.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το θυμάρι και τον κύβο.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε και το καυτό νερό, και σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά για 20-30 λεπτά.
  • Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνει τραγανό.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουμε τα πολλά υγρά.
  • Όταν ετοιμαστεί η σούπα την πολτοποιούμε με το μπίμερ και σιγά σιγά, ενώ παράλληλα χτυπάμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Η υφή της σούπας πρέπει να είναι αρκετά ρευστή.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό ακόμα ή νερό.
  • Για να σερβίρουμε την σούπα μας γαρνίρουμε με κομματάκια μπέικον και κρουτόν, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος την κάθε μερίδα.

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 260 γρ. κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 125 γρ. καπνιστό μπέικον, σε κομμάτι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • κρουτόν
  • φρέσκο θυμάρι
  • κρέμα γάλακτος

Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!