Πως θα τα φτιάξεις;

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C στον αέρα.
  • Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφήνουμε τη μαγιά να "δουλέψει" για ένα τέταρτο.
  • Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι γ.ο.χ. και το αλεύρι ολικής και τα χτυπάμε  με τον γάντζο για 4-5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και το βούτυρο (μαλακό ή λιωμένο) και χτυπάμε με μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
  • Μετά από 2-3 λεπτά, βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος (μέσα στο φούρνο) 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας.
  • Το ζυμάρι θα γίνει λεπτό και θα πρέπει να πάρει ορθογώνιο σχήμα περίπου 40-50 εκ
  • Τοποθετούμε το ζυμάρι με την μεγάλη πλευρά προς τα εμάς.
  • Από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας και τον απλώνουμε στο ζυμάρι μας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού προσεκτικά.
  • Απλώνουμε παντού τον πουρέ προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι τις άκριες της ζύμης.
  • Αφήνουμε οπωσδήποτε λίγο κενό στην μεγάλη μεριά της ζύμης απέναντι από μας. Βρέχουμε με λίγο νερό την άκρη αυτή της ζύμης ώστε να κολλήσει στο τύλιγμα.
  • Πάνω από τον πουρέ σκορπίζουμε τους σπόρους από το κύμινο, το τυρί το οποίο έχουμε σπάσει σε κομμάτια με τα χέρια μας, το αλάτι και πιπέρι.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.
  • Κόβουμε το ρολό μας σε 12 ισομεγέθη ρολάκια.
  • Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί 25 x 35 εκ, στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ρολάκια μας.
  • Στο φούρνο, στους  50°C αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρολάκια μας για 20 λεπτά.
  • Μετά τα 20 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνο μας, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα πάνω κάτω. 

Για τη σως γιαουρτιού

  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε!

Τι θα χρειαστείς;

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. αλεύρι ολικής
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 1 κ.γ. σπόροι από κύμινο
  • 100 γρ. μπλε τυρί (blue cheese)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικού ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πηγή συνταγής: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!