Ενώ οι τάσεις της μόδας έρχονται και παρέρχονται, το κόκκινο κραγιόν παραμένει μια διαχρονική αξία και ένα κλασικό προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ.

Γνωρίζεις όμως τι πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που το απλώνεις στα χείλη σου;

1. Λαμβάνουμε υπόψη τον φωτισμό. Τη μέρα, επιλέγουμε μια πιο απαλή απόχρωση. Αντίθετα, το βράδυ μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι πιο έντονο.

2. Αποφεύγουμε τις σκούρες κόκκινες αποχρώσεις (δαμασκηνί, μπορντό) αν έχουμε λεπτά χείλη, γιατί τα κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά.

3. Οι έντονες αποχρώσεις είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές, αν τα μαλλιά μας έρχονται σε αντίθεση με την επιδερμίδα μας (π.χ. μαύρα μαλλιά, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μπλέ μάτια).

4. Δεν τονίζουμε τα μάτια μας. Μια μπεζ σκιά, λεπτό eyeliner και μαύρη μάσκαρα είναι αρκετά για ένα κομψό look.

5. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο θερμή την απόχρωση του κραγιόν μας, απλώνουμε από πάνω ένα χρυσαφί gloss. Αντίθετα, για να γίνει πιο ψυχρή, προσθέτουμε ένα gloss με μπλε βάση.

6. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα, απλώνουμε το ίδιο κραγιόν και στα μάγουλά μας.

7. Προσέχουμε την εφαρμογή. Το κόκκινο δεν συγχωρεί τα λάθη. Γι’ αυτό, είτε το εφαρμόζουμε με πινελάκι είτε κατευθείαν από τη συσκευασία του, πρέπει να έχουμε σταθερό χέρι.

8. Αν παρ’ όλα αυτά κάνουμε κάποιο λάθος, δεν μουντζουρώνουμε το σημείο, αλλά το «σβήνουμε» με concealer.

9. Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, δεν χρειαζόμαστε κόκκινο μολύβι για το περίγραμμα, εκτός και αν έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Διαφορετικά μπορεί να καταλήξουμε με δίχρωμα χείλη.

10. Για να μην απλωθεί το κραγιόν στα δόντια, κάνουμε το εξής κόλπο: Αφού απλώσουμε το κραγιόν, βάζουμε τον δείκτη μέσα στο στόμα, πιέζουμε τα χείλη και τον τραβάμε προς τα έξω. Τα υπολείμματα του κραγιόν θα «κάτσουν» πάνω στο δάχτυλο και τα δόντια μας θα παραμείνουν καθαρά.  Διάβασε ακόμη:

Οι 5 καλύτερες μάσκαρα που δοκιμάσαμε για τα μάτια σου μόνο!

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!