Ψάχνεις τον απόλυτο καλοκαiρινό προορισμό για ξεκούραση, χαλάρωση και ατελείωτη dolce vita;;;;

Μην ψάχνεις άλλο προλαβαίνεις να κλείσεις (ίσως γιατί φέτος αποτελεί must) εισιτήρια για το απόλυτο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο!!!!

Από πού να ξεκινήσουμε; Από τις υπέροχες παραλίες (ναι έχει παραδεισένιες παραλίες αλλά με κρύα νερά, ποιος νοιάζεται όμως;); Από τα υπέροχα φαγητά;(τυριά, πατάτες και κρέατα) από το εκπληκτικό Old market μέσα στο κάστρο του νησιού;( shopping από άλλη εποχή) Από το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα; Από τα αρχαιολογικά μνημεία που θα λιώσεις παπούτσια για να τα γυρίσεις όλα; Από την άγρια ομορφιά στα απόμερα σημεία του; Ουφ! Τι άλλο να πεις; Δεν φτάνουν οι λέξεις για να περιγράψουμε τη Νάξο!

Η Νάξος ξεχώριζε πάντα μέσα στην ιστορική της διαδρομή για τον πολιτισμό της αλλά και για τα προιόντα της. Η Νάξος υπήρξε σπουδαίο κέντρο στο Αιγαίο από τα προιστορικά χρόνια και θα ανιχνεύσετε το μεγαλείο της στα αρχαία λατομεία μαρμάρου με τους μισοτελειωμένους Κούρους ή στα ορυχεία της περίφημης Σμύριδας, το Σμυρίγλι της Νάξου.

Σήμερα η Νάξος στηρίζει την ανάπτυξη της στους σημαντικούς πνευματικούς της ανθρώπους, τα ξεχωριστά τοπικά προιόντα της και φυσικά στις εξαιρετικές της τουριστικές υποδομές που μαζί με τις υπέροχες παραλίες της έχουν βάλει την Νάξο για τα καλά, στον σύγχρονο τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. 

Τι δεν θα ξεχάσεις ποτέ από το όμορφο Κυκλαδίτικο νησί; Μα φυσικά τον οικισμό Απειρανθος...Η Απείρανθος όπως την βάπτισε ένας λόγιος της επανάστασης του 1821 ή Τ'Απεράθου πάντα σε γενική πτώση όπως είναι το κανονικό της όνομα είναι ένα από τα πιο διάσημα χωριά στις Κυκλάδες. Το όνομα της το πήρε ι από κάποιον γεωκτήμονα που λέγονταν Πέραθος. Η Απείρανθος είναι χτισμένη γύρω από δύο πύργους που ανήκαν σε φράγκους φεουδάρχες, από τους πολλούς που εποίκησαν τον νησί κατά την διάρκεια της φραγκοκρατίας. Σε πείσμα των καιρών, η Απείρανθος κρατά γερά τον παραδοσιακό της χαρακτήρα που σε ταξιδεύει ανέμελα σε παλαιότερα χρόνια...

Η Νάξος δεν μόνο είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αλλά και το πιο παραγωγικό. Στην Νάξο παράγονται μια σειρά από αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που έχουν κερδίσει πανελλήνια και παγκόσμια αναγνώριση. Ανάμεσα τους οι περίφημες πατάτες Νάξου, η Γραβιέρα της Νάξου που είναι πλέον ΠΟΠ, αλλά και πολλά άλλα προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα όπως το διάσημο σε όλο τον κόσμο Κίτρο της Νάξου.

Οι προτάσεις μας:

Για διαμονή στο ξενοδοχείο Grotta Hotel 

Για μπάνιο: Στην παραλία του Αγ. Προκόπιου, στην παραλία της Αγίας Άννας, στην παραλία του Πάνορμου και στην Μουτσούνα!

Για φαγητό: Στο cafe - restaurant Rotonda

Για λαχταριστές καραμέλες και ζαχαρωτά: Caramella Naxos

   Διάβασε ακόμη:

Κύμη: Έρωτας με την πρώτη βουτιά!

Σκύρος δαγκωτό!