Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 180 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα για πασπάλισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο γύρω από το τσέρκι και τις τσαλακώνουμε χαμηλά για να το στερεώσουμε εν είδει πάτου. Έπειτα ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ταψί, ώστε ο πάτος να είναι πιο σταθερός.

Εναλλακτικά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με την ίδια διάμετρο ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι· αν αυτό βγαίνει λερωμένο με υπολείμματα νωπής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: http://www.steliosparliaros.gr



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!