Πως θα τις φτιάξεις;

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου)
  • Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.
  • Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσούτο και λίγο από το τυρί. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι.
  • Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου.
  • Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα.
  • Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια.
  • Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με τη σως.

Τι θα χρειαστείς;

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 45 γρ. μουστάρδα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 
  • 1,5 κ.γ. κύμινο 
  • 12 κομμένες λεπτές φέτες προσούτο
  • 75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί

Για τη σως

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • πιπέρι
  • αλάτι

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!