Πως θα το φτιάξεις;
- Καθαρίζουμε από τα σπόρια και κόβουμε το μήλο σε κυβάκια μισού εκατοστού. Προσωπικά κρατώ τη φλούδα του μήλου αλλά αν θέλετε αφαιρέστε το.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι, που να μπαίνει στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά για να κάψει.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει ελαφρά ρίχνουμε και τα κομματάκια από τα μήλα και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα μήλα και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Κατά τη διάρκεια που ετοιμάζεται η γέμισή μας προετοιμάζουμε το κρέας. Το ανοίγουμε στη μέση και το χτυπάμε με τον μπάτη. Μιας και η μιά άκρη από το ψαρονέφρι είναι αρκετά λεπτή μπορούμε να την αφαιρέσουμε κόβοντας τη λίγο.
- Γενικά αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει.
- Αφαιρούμε τη γέμιση από το τηγάνι και την αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε στο πλάι
- Κόβουμε 6 κομμάτια από σπάγκο ψησίματος 25 εκ. μήκος το κάθε ένα.
- Πάνω σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε το ψαρονέφρι.
- Στη κέντρο του απλώνουμε τη γέμιση σε μια γραμμή.
- Από πάνω σπάμε το τυρί σε κομματάκια και πάνω από αυτό βάζουμε τα κλαδάκια από το δεντρολίβανο σε μια γραμμή και αυτά.
- Περνάμε από κάτω τα κομμάτια του σπάγκου και δένουμε το ψαρονέφρι σε 6 σημεία.
- Την ώρα που δένουμε το κρέας βάζουμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Όταν κάψει ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό ξεκινάμε και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και το βάζουμε στον φούρνο όπου το ψήνουμε για 12 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, βάζουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε το τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κύβο με το νερό και καθαρίζουμε με μια σπάτουλα όλα τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στον πάτο.
- Βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σάλτσα.
- Κόβουμε σε μερίδες το ψαρονέφρι αφού αφαιρέσουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε με τη σάλτσα του.
Τι θα χρειαστείς;
- 300 γρ. ψαρονέφρι
- 1 μεγάλο μήλο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. λευκό κρασί
- 100 γρ. τυρί στίλτον
- 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κύβο
- 250 γρ. καυτό νερό
Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης
Διάβασε ακόμη:
Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!
Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!