Πως θα το φτιάξεις;

  • Καθαρίζουμε από τα σπόρια και κόβουμε το μήλο σε κυβάκια μισού εκατοστού. Προσωπικά κρατώ τη φλούδα του μήλου αλλά αν θέλετε αφαιρέστε το.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι, που να μπαίνει στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά για να κάψει.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει ελαφρά ρίχνουμε και τα κομματάκια από τα μήλα και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα μήλα και να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Κατά τη διάρκεια που ετοιμάζεται η γέμισή μας προετοιμάζουμε το κρέας. Το ανοίγουμε στη μέση και το χτυπάμε με τον μπάτη. Μιας και η μιά άκρη από το ψαρονέφρι είναι αρκετά λεπτή μπορούμε να την αφαιρέσουμε κόβοντας τη λίγο.
  • Γενικά αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει.
  • Αφαιρούμε τη γέμιση από το τηγάνι και την αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε στο πλάι
  • Κόβουμε 6 κομμάτια από σπάγκο ψησίματος 25 εκ. μήκος το κάθε ένα.
  • Πάνω σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε το ψαρονέφρι.
  • Στη κέντρο του απλώνουμε τη γέμιση σε μια γραμμή.
  • Από πάνω σπάμε το τυρί σε κομματάκια και πάνω από αυτό βάζουμε τα κλαδάκια από το δεντρολίβανο σε μια γραμμή και αυτά.
  • Περνάμε από κάτω τα κομμάτια του σπάγκου και δένουμε το ψαρονέφρι σε 6 σημεία.
  • Την ώρα που δένουμε το κρέας βάζουμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν κάψει ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό ξεκινάμε και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και το βάζουμε στον φούρνο όπου το ψήνουμε για 12 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, βάζουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε το τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κύβο με το νερό και καθαρίζουμε με μια σπάτουλα όλα τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στον πάτο.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σάλτσα.
  • Κόβουμε σε μερίδες το ψαρονέφρι αφού αφαιρέσουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

Τι θα χρειαστείς;

  • 300 γρ. ψαρονέφρι
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι  
  • πιπέρι
  • 500 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. τυρί στίλτον
  • 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • ½ κύβο
  • 250 γρ. καυτό νερό

Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!