Πιάνεις τον εαυτό σου να λούζεται κάθε μέρα και μέρα με τη μέρα τα μαλλιά σου να λαδώνουν όλο και περισσότερο. Τα λυπάσαι μεν αλλά και τι να κάνεις; Δεν γίνεται να πας στη δουλειά, τη σχολή ή τη βόλτα σας με τα μαλλιά σε κακά χάλια. 

Ναι συμφωνούμε, αλλά ποιος είπε πως τα άλουστα μαλλιά πρέπει να δείχνουν άλουστα; Τι σου λέει ο όρος ξηρό σαμπουάν;

Εμάς μας λέει πολλά, και πίνουμε νερό στο ονομά του! Το ξηρό σαμπουάν λοιπόν είναι συνήθως σε μορφή σπρέι και υφη σαν τάλκ. Μόλις θα πέσει στα μαλλιά σου σκοπό έχει να απορροφήσει τη λιπαρότητα που υπάρχει στη ρίζα και τα μαλλιά να δείχνουν ανάλαφρα και καθαρά. Το κόλπο όμως μς το ξηρό σαμπουάν δεν είναι απλά να ψεκάσεις τα μαλλιά σου, γιατί με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρεις είναι απλά να φαίνεσαι κάποια χρόνια μεγαλύτερη!

Έχουμε λοιπόν, βήμα πρώτο, χωρίζουμε τα μαλλιά σε καμπουσες χωρίστρες παράλληλες με την κεντρική χωρίστρα και ψεκάζουμε. Αφού ολοκληρώσουμε το ψέκασμα περνάμε στο δεύτερο βήμα του μασάζ! Σαν να λουζόμασταν υπό κανονικές συνθήκες δηλαδή. Βήμα τρίτο, χτενίζουμε τα μαλλιά με την κανονική βούρτσα για να ξεμπερδέψουμε τυχόν κόμπους και να διώξουμε την περίσσια ποσότητα ξηρού σαμπουάν. Τέταρτο και τελευταίο βήμα, φυσάμε τα μαλλιά με πιστολάκι στον κρύο αέρα! Ανασηκώνουμε με τα δάχτυλα τις ρίζες και φυσάμε επίμονα στα σημεία που δημιουργήσαμε τς χωρίστρες. Τέλος χτενίζουμε τα μαλλιά με βούρτσα ή τα φτιάχνουμε με τα δάχτυλα.  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

O πιο τέλειος και φυσικός τρόπος για να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς πιστολάκι!