Είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου. Η ανατροφή των παιδιών σου είναι το πιο δημιουργικό project που έχεις αναλάβει αλλά κάποιες φορές ξεμένεις… από ιδέες! Αν θέλεις να βρεις νέους τρόπους για να βοηθήσεις το παιδί σου να τρώει σωστά, τότε δεν έχεις παρά να ανακαλύψεις τα 7 κόλπα για να το κάνεις εύκολα και αποτελεσματικά:

1.Βρες το κατάλληλο… μπολ! Ένα μπολ σε όμορφο χρώμα ή σχέδιο είναι πιο ελκυστικό για ένα μικρό παιδί και χωράει περίπου μια κούπα κομμένα φρούτα που είναι βολικό και για σένα.

2.Κάνε σχέδια! Πάρε κουπάτ και φτιάξε με τα μαλακά φρούτα σχεδιάκια. Έτσι όταν τα σερβίρεις θα φαίνονται πιο λαχταριστά.

3.Κάνε μπουκίτσες. Κόψε το μήλο ή το μάνγκο σε μικρά κυβάκια για να μπορούν τα παιδιά να τα καταναλώσουν πιο εύκολα και να θέλουν κι άλλα μετά!

4.Κόψε το φρούτο και ανάμειξέ το στο μπλέντερ με λίγο πάγο και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Έτσι θα έχεις ένα θρεπτικό σνακ!

5.Κρύψ’ το! Φτιάξε μια ωραία σαλάτα και κόψε μικρά κομμάτια από το φρούτο. Ανακάτεψε και απολαύστε!

6.Μαγειρέψτε μαζί! Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις το παιδί σου να φάει κάτι υγιεινό είναι να το αφήσεις να το ετοιμάσει το ίδιο. Κόψ’τε το φρούτο και φτιάξτε μαζί σχεδιάκια. Μετά σίγουρα θα θέλει να δοκιμάσει από τις δημιουργίες του.  Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί