Λιγάκι αφυδατωμένο το λες το δέρμα μετά τη θάλασσα και τον ήλιο. Επίσης μιας και διακόψαμε από τις καθημερινές μας συνήθειες πιθανότατα δεν ακολουθήσαμε πιστά την ιεροτελεστία της περιποίησης πέρα από την εφαρμογή του αντηλιακού.

Ας μην κρυβόμαστε. Ορούς, κρέμες ματιών και ενυδατικές κρέμες ή μάσκες δεν τις είχαμε και στον πάγκο του μπάνιου. Δεν ξέρω αν κάποιες δεν τις είχαν καν στο νεσεσέρ τους δηλαδή.

Εν πάση περιπτώσει το καλοκαίρι όλα επιτρέπονται και όλα συγχωρούνται. Και τίποτα δεν είναι ανεπανόρθωτο. Αφού επιστρέψαμε οι περισσότερες, τακτοποιηθήκαμε, κρύψαμε βαλίτσες και ίσως είμαστε ήδη στο γραφείο ήρθε η ώρα να ασχολουθούμε λιίγο παραπάνω με αυτό το ταλαίπωρο το δέρμα μας που το έφαγε η αλμύρα και οι ακτίνες του ήλιου. Να το ενυδατώσουμε και να το ξεκουράσουμε με μια φανταστική μάσκα.

Υλικά για τη μάσκα: Θα χρειαστούμε μια μικρή, βαμβακερή πετσέτα και ένα ποτήρι γάλα βρώμης. Ποτίζουμε την πετσέτα με το γάλα, την στραγγίζουμε, ξαπλώνουμε αναπαυτικά και στη συνέχεια την απλώνουμε σε όλο πρόσωπο μας.

Περιμένουμε 10 λεπτά και στη συνέχεια πλένουμε το πρόσωπο μας με κρύο νερό.

Το ασβέστιο, η βιταμίνη D και το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γάλα χαρίζουν ενυδάτωση και απαλότητα που ξαφνιάζει. Μπορούμε να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε λάδι κανέλας και πες αντίο στην κυτταρίτιδα

Εξαφάνισε τα σημάδια από σπυράκια με αυτό το φοβερό DIY!