Το φθινόπωρο, ένα από τα πιάτα που αγαπάμε και προτιμάμε να μαγειρεύουμε ξανά και ξανά επειδή είναι γρήγορα και εύκολα είναι τα μακαρόνια. Πένες, τορτελίνια ή σπαγγέτι πρόκειται να σας βγάλουν ασπροπρόσωπες σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Βέβαια, η παρακάτω συνταγή είναι λίγο διαφορετική αφού αντί της κλασικής, παραδοσιακής συνταγής που όλες έχουμε μάθει από την γιαγιά μας, αυτή μπαίνει στο φούρνο. 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 κουταλιές της σούπας. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα της επιλογής σας
  • 500 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°.
  2. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο για να δώσετε άρωμα και σωτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τα καρυκεύματα και σωτάρετε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ και το βασιλικό και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε λίγο έξτρα αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση.
  4. Ανακατέψτε τον κιμά με τα μακαρόνια, μεταφέρετε σε ένα ταψί και στην κορυφή απλώστε τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει με τα ζυμαρικά, περίπου 20 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.


  Διάβασε ακόμη:

Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ σε κούπα

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!