Αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα και μοναδικό καλλυντικό προϊόν το οποίο δεν θα μπορούσαμε να αποχωριστούμε, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα το κραγιόν. Κάθε γυναίκα όποια και αν είναι η απόχρωση ή η υφή της επιδερμίδας της, το στιλ και η διάθεση της μπορεί να βρει την κατάλληλη απόχρωση σε κραγιόν, η οποία θα γίνει το σήμα -κατατεθέν της και θα της φτιάχνει την διάθεση κάθε φορά που το φοράει. Άλλωστε, οι περισσότερες -αν όχι όλες οι γυναίκες- πραγματικά λατρεύουν τα κραγιόν, τα οποία και έχουν αναδείξει ως το τοπ καλλυντικό προϊόν. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι μόνες πωλήσεις που παρέμειναν σταθερές και σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν ήταν τα κραγιόν. Ο λόγος είναι απλός και αναμενόμενος. Τα κραγιόν λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη για τις γυναίκες, τις κάνουν να νιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. 

Τι γίνεται όμως όταν ένα κραγιόν δεν κυκλοφορεί πια στην αγορά; Κάποιες γυναίκες το βιώνουν σαν...χωρισμό! Το κραγιόν- όπως και ο σύντροφος- είναι κάτι στο οποίο βασίζεστε σε καθημερινή βάση, το εμπιστεύεστε και θέλετε να το έχετε στην ζωή σας όσο τον δυνατόν περισσότερο. Και μετά ξαφνικά...δεν το βρίσκετε στα καταστήματα. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε και άλλα κραγιόν στην ίδια ή ακόμα και σε κάποια καλύτερη απόχρωση, υφή, τιμή, ποιότητα, αλλά πάντα εσείς θα ζητάτε εκείνο το κραγιόν που σας έφτιαχνε την διάθεση, που θέλατε να το φοράτε καθημερινά. Άλλωστε όσο και να σας αρέσει να δοκιμάζετε νέα προϊόντα άλλο τόσο σας κουράζει να μην μπορείτε να βρείτε αυτό που ακριβώς επιθυμείτε. Αυτή είναι βέβαια και μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες όσων αφορά την επιλογή των καλλυντικών μας. Γιατί τα καλλυντικά κοστίζουν αρκετά, αλλά όσο καλά και να υπόσχονται πως είναι κανείς δεν μπορεί να μας υποσχεθεί πως το συγκεκριμένο προιόν θα ταιριάξει με την δική μας επιδερμίδα. 

Μία από τις επιλογές που έχετε είναι, από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρείτε το κραγιόν που σας αρέσει, να δημιουργήσετε ένα είδος "κάβας", δηλαδή να αγοράσετε παραπάνω από ένα ίδια κραγιόν, ώστε να είστε σίγουρη πως ακόμα και αν η εταιρεία το αποσύρει εσείς θα έχετε ακόμα στην συλλογή σας το αγαπημένο σας κραγιόν. Αυτό που επίσης καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας είναι πως ακόμα και αν αποσυρθεί ένα καλλυντικό και να κυκλοφορήσει εκ νέου είναι πολύ πιθανόν η απόχρωση να μην είναι ακρίβως η ίδια με εκείνη που αγαπήσατε εσείς. 

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που πλέον επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσω social media και όταν αντιλαμβάνονται ότι ένα προιόν που έχει αποσυρθεί έχει μεγάλη ζήτηση αποφασίζουν να το επαναλανσάρουν και να κυκλοφορήσουν retro συλλογές με το αγαπημένο σας κραγιόν ή βερνίκι νυχιών.

Στο εξωτερικό υπάρχουν online καταστήματα που καλύπτουν αυτή την ανάγκη των γυναικών να έχουν για πάντα το αγαπημένο τους καλλυντικό στο νεσεσέρ τους και δέχονται καθημερινά πολλά μισο-άδεια μπουκαλάκια με προιόντα ώστε να τα «κλωνοποιήσουν»! Η αμερικανίδα Giella Poblocki έχει εταιρεία στο Manhattan που κάνει ακριβώς αυτό, δημιουργεί κραγιόν, βερνίκια νυχιών και foundations για πελάτες από όλο τον κόσμο. Όπως δήλωσε στην Guardian «Οι άνθρωποι έχουν μια συναισθηματική σύνδεση με ένα χρώμα ή ένα κραγιόν, μπορεί να είναι αυτό που φορούσαν την ημέρα του γάμου τους ή στις αγαπημένες τους διακοπές». Κι όταν μια γυναίκα έχει βρει ένα καλλυντικό που θέλει να χρησιμοποιεί για πάντα, τίποτα δεν την σταματά!  Διάβασε ακόμη:

Οι 5 καλύτερες μάσκαρα που δοκιμάσαμε για τα μάτια σου μόνο!

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!