Πόσες φορές σαν γονείς καμαρώνετε για το παιδί της φίλης σας που τρώει τα πάντα και ανησυχείτε που το δικό σας έχει μια συνεχή άρνηση στο φαγητό και αναγκάζεστε να το κυνηγάτε με τη μπουκιά στο χέρι; Μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό... και γι αυτό άλλωστε μοναδικό!

Βλέπετε λοιπόν ότι το παιδί σας είναι δύστροπο και αρνείται να δοκιμάσει νέα τρόφιμα; Αυτή η συμπεριφορά είναι γνωστή ως νεοφοβία, μη σας αγχώνει όμως καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο στη διατροφική συμπεριφορά του παιδιού και είναι μια κατάσταση που υποχωρεί, αναφέρει η Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς σαν γονείς; Υπομονή και επιμονή… συνεχίστε να παρουσιάζετε ξανά και ξανά στο παιδί το τρόφιμο που απορρίπτει. Η επαναλαμβανόμενη έκθεση του παιδιού σε νέα τρόφιμα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εξοικειωθεί με αυτά και μπορεί να χρειαστεί ακόμα και 15 φορές έκθεση του τροφίμου για να αποφασίσει το παιδί να το δοκιμάσει. Τη στιγμή που θα το δοκιμάσει έχει γίνει το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα.

Μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια, φροντίστε να προλάβετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις και απρόοπτα, όπως ένα κόκαλο στο ψάρι ή ένα πικρό λαχανικό. Η μνήμη του παιδιού δεν το απατά και δύσκολα θα φάει στο μέλλον το φαγητό που του προκάλεσε «κακό».  Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί