Αυτή η καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή για την παρασκευή του πιο εύκολου και γρήγορου cheesecake, θα γίνει η αγαπημένη σας. Όταν δεν έχετε όλη τη μέρα στη διάθεση σας, με τα παρακάτω απλά βήματα, θα έχετε έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά το πιο λαχταριστό cheesecake. Διαβάστε παρακάτω τι θα χρειαστείτε:

Υλικά:

227 γραμμάρια τυρί κρέμα

397 γραμμάρια συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

5 μεγάλα αυγά, διαχωρισμένα

Γαρνιτούρες: άχνη ζάχαρη, φρέσκα φρούτα, σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 325°C βαθμούς. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος και στις πλευρές μιας αποσπώμενης φόρμας αλουμινόχαρτο και ψεκάστε με λίγο λάδι για να μην κολλήσει το γλυκό. Ξεχωρίστε τους κρόκους και τα ασπράδια του αυγού.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με μίξερ το τυρί κρέμα για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ανακατευτούν τελείως. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε τα καλά στο μίξερ.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο σκληρές, για περίπου 5 με 6 λεπτά.

Προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια των αυγών στο μείγμα με το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.

Μεταφέρετε το μείγμα του cheesecake στην αποσπώμενη φόρμα και τοποθετήστε τη σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίξτε βραστό νερό μέσα στο ταψί, φτάνοντας στο 1/3 της φόρμας.  

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια κλείστε τον φούρνο και αφήστε το cheesecake στο φούρνο να κρυώσει για 1 ώρα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Αν δεν καταναλώσετε το cheesecake την ίδια μέρα, σκεπάστε το και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκα φρούτα, άχνη ζάχαρη, ξύσμα σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας, φρέσκα βότανα και ξύσμα εσπεριδοειδών.

 

 



  Διάβασε ακόμη:

#CookNow: Πατάτες στον φούρνο με αλάτι, ξίδι και δεντρολίβανο!

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!