Όταν έρχεται η στιγμή να βάψετε το σπίτι σας οι επιλογές των χρωμάτων είναι αμέτρητες. Ωστόσο για κάθε σπίτι υπάρχει η ιδανική διακόσμηση που θα ταιριάξει με την προσωπικότητα και το στιλ του ιδιοκτήτη. Ανακαλύψτε τις πέντε τάσεις στις αποχρώσεις που κυριαρχούν φέτος στη διακόσμηση και επίλεξτε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας στιλ. 

Καφέ

Οι καφέ αποχρώσεις θα δώσουν στο χώρο σας μια ζεστή νότα και αίσθηση ασφάλειας. Το crosby είναι μια ιδιαίτερη απόχρωση του καφέ με τόνους ροζ που θα αναδείξει τα στοιχεία του δωματίου σας και θα σας προσφέρει τη γαλήνη που χρειάζεστε.

Ασημένιο

Το ασημένιο μπορεί να σας φαίνεται μια τολμηρή επιλογή αν προτιμάτε τα πιο ήσυχα χρώματα αλλά με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορείτε να ισορροπήσετε την ένταση του. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με χρώματα όπως το μαύρο, το μπλε άλλα και με το κόκκινο και το olive green.

Απαλές αποχρώσεις

Το ήρεμο γκρι, το ροζ και το off –white αποτελούν χρώματα που προσδίδουν στη διακόσμηση του σπιτιού σας μια ηρεμία. Οι μονοχρωμίες αυτών των αποχρώσεων μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε είδους χώρο και να δώσουν μια σικ όψη.

Μπλε

Το μπλε απωθεί την αρνητική ενέργεια. Σύμφωνα με πολλούς designers το μπλε αποτελεί ένα από τα ξεκούραστα χρώματα της παλέτας. Αν δεν σας ικανοποιεί ως επιλογή για τους τοίχους μπορείτε να το διαλέξτε για τα έπιπλά σας.

Πράσινο

Σύμφωνα με τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων Tali Roth το πράσινο θα ανανεώσει το χώρο σας αλλά θα ανεβάσει και τη διάθεση σας καθώς είναι ένα από τα πιο ζωηρά χρώματα.  Διάβασε ακόμη:

Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια για να πάρεις ιδέες!

Διακόσμησε το σπίτι σου με φθινοπωρινή διάθεση!