Πατάτες στον φούρνο με αλάτι, ξίδι και δεντρολίβανο. Ένα πολύ νόστιμο βραδινό που μοιάζει με τα πατατάκια με ξίδι.

Τι θα χρειαστείς

1 ½ κιλά πατάτες κομμένες στην μέση

4 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια λευκό ξίδι

Αλάτι χοντρό

2 κουταλιές της σούπας λάδι

½ κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

Δενδρολίβανο

Πώς θα το φτιάξεις

Φέρε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε το ξίδι και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και στην συνέχεια πρόσθεσε τις πατάτες. Άφησε τις πατάτες να απορροφήσουν το μίγμα με το ξίδι για περίπου μια ώρα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Στράγγιξε τις πατάτες και σκούπισε τες με μια πετσέτα. Πρόσθεσε τις πατάτες σε ένα ταψί και περιέχυσε με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το καλαμποκάλευρο. Ανακάτεψε καλά και στην συνέχεια πρόσθεσε και την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι. Πασπάλισε τις πατάτες με λίγο δεντρολίβανο και τοποθέτησε τες στον φούρνο για 35-40 λεπτά. Μόλις οι πατάτες γίνουν τραγανές βγάλε από τον φούρνο και πασπάλισε με αλάτι, φρέσκο δεντρολίβανο και λίγο ακόμα ξίδι.



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!