Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που έχουν γεννηθεί με υπέροχα μαλλιά. Υπάρχουν κάποιες άλλες όμως που έχουν υπέροχα μαλλιά επειδή έχουν προσπαθήσει για αυτά. Αυτές είναι οι γυναίκες που θέλουμε να ξέρουμε τα μυστικά τους και ακριβώς αυτά θα βρείτε παρακάτω. Κρατήστε σημειώσεις!

Αποφεύγουν τη θερμότητα

Ας είμαστε ειλικρινείς, κάποιες φορές απλά δεν γίνεται να μην στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι ή να μην τα φτιάξετε με το σίδερο για μπούκλες. Τότε, είναι must να εφαρμόσετε ένα προϊόν θερμοπροστασίας, ώστε να μην κάψετε τα μαλλιά σας. Τις υπόλοιπες φορές όμως, που δεν είναι απαραίτητο, μπορείτε απλά να τους δώσετε «σχήμα» χρησιμοποιώντας ρόλεϊ ή κάνοντας πλεξίδες και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά.

Επιλέγουν μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Εκτός του ότι είναι καλές για την επιδερμίδα σας, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες θα κάνουν τα μαλλιά σας να φριζάρουν λιγότερο και να είναι πιο απαλά. Win win!

Τρώνε σωστά

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα και αυτό το ρητό δεν ισχύει μόνο για την επιδερμίδα, αλλά και για τα μαλλιά. Φροντίστε να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη και ψευδάργυρο και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην υγεία των μαλλιών σας. Ακόμα κι αν η διατροφή σας όμως περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, καλό είναι να παίρνετε και ένα συμπλήρωμα διατροφής ειδικό για τα μαλλιά σας. Plus: Οι ίδιες βιταμίνες που θρέφουν τα μαλλιά σας βελτιώνουν και την υφή/όψη του δέρματος και των νυχιών σας.

Επιλέγουν σωστά εργαλεία

Σίγουρα έχετε μία βούρτσα ή χτένα στο σπίτι σας. Είναι όμως η σωστή για τον τύπο και την υφή των μαλλιών σας; Κατά πάσα πιθανότητα όχι, οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε τη σωστή.

Κουρεύονται συχνά

Ακόμα κι αν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, πρέπει να κουρεύεστε συχνά. Μία επίσκεψη στο κομμωτήριο ανά μερικές εβδομάδες για να κόβετε την ψαλίδα θα δυναμώνει τα μαλλιά σας και θα τα κάνει να δείχνουν υγιή. Γιατί δεν νομίζουμε να θέλετε μακριά μαλλιά γεμάτα ψαλίδα, ή κάνουμε λάθος;

Χρησιμοποιούν κρύο νερό

Ναι, το ζεστό νερό είναι υπέροχο στο ντους, αλλά δεν κάνει καλό στα μαλλιά σας –ούτε στο δέρμα σας, για να είμαστε ειλικρινείς. Λουστείτε με κρύο νερό και το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει, αφού τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο λεία και λαμπερ  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

O πιο τέλειος και φυσικός τρόπος για να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς πιστολάκι!