Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 τεμάχια.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις απλώνουμε στον πάτο από ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Βγάζουμε το μπόλ από το ψυγείο, και τοποθετούμε πάνω από τις πιπεριές τα κομμάτια κοτόπουλου και περιχύνουμε με το ζουμί από τη μαρινάδα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Τι Θα χρειαστείς;
- 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό)
- 300 γρ. γάλα καρύδας
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
Για το σερβίρισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης
Διάβασε ακόμη:
Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!
Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!