Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 τεμάχια.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις απλώνουμε στον πάτο από ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Βγάζουμε το μπόλ από το ψυγείο, και τοποθετούμε πάνω από τις πιπεριές τα κομμάτια κοτόπουλου και περιχύνουμε με το ζουμί από τη μαρινάδα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

 

Τι Θα χρειαστείς;

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό)  
  • 300 γρ. γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά

Για το σερβίρισμα

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!