Ρουζ, το αγαπάς γιατί χαρίζει στα μάγουλά σου αυτό το παιδικό ροδοκοκίνισμα, γνωρίζεις όμως να το τοποθετείς σωστά στο πρόσωπό σου; 

Να λοιπόν κάποια tips που ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σου:

1. Λιπαρή επιδερμίδα;

Αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή προτίμησε ένα ρουζ σε μορφή πούδρας, ενώ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα προτίμησε ένα κρεμώδες ρουζ. Τα υγρά και τα τζελ ρουζ είναι κατάλληλα και για τους δύο τύπους επιδερμίδας. Extra Tip: Ανάμειξε, ανάμειξε, ανάμειξε! Αυτός είναι ο μόνος κανόνας που χρειάζεσαι για τα κρεμώδη ρουζ. Ανάμειξε το χρώμα στα μήλα του προσώπου για ένα περισσότερο φυσικό look.

2. Aνιστροφή ρόλων

Δηλαδή, αν επιθυμείς ένα πιο «μαλακό» μακιγιάζ, άπλωσε ρουζ και έπειτα ξεκίνα με τη βάση. Αυτό θα χαρίσει ένα εφέ αχ-είμαι-λίγο-ντροπαλή.

3. Μόνο στα μήλα;

Μάς έχουν πει πως το ρουζ «ανήκει» μόνο στα μήλα του προσώπου, ωστόσο εσύ προσπάθησε να το απλώσεις στη μέση των ζυγωματικών σου και να το «δουλέψεις» με κατεύθυνση προς τα πάνω για ένα περισσότερο φυσικό look.

4. To σωστό timing

Mη βιαστείς να το πετάξεις αφού, σε αντίθεση με τα περισσότερα καλλυντικά, η διάρκεια ζωής ενός ρουζ μπορεί να διαρκέσει από 12 μέχρι 18 μήνες.

5.  Το μέγεθος δεν μετράει πάντα

Όσον αφορά, τουλάχιστον, το μέγεθος του πινέλου που θα χρησιμοποιήσεις προτίμησε ένα πινέλο με μεγαλύτερη γωνία που θα χαρίσει ακριβέστερη εφαρμογή και σχήμα στο πρόσωπο σου.

6. Το τρικ

Αφού βουτήξεις το πινέλο στο ρουζ χτύπα το ελαφρά, ώστε να φύγει η περίσσια ποσότητα και να μη καταλήξει ανεπιτυχώς στο πρόσωπο σου.  Διάβασε ακόμη:

Οι μύθοι για το βάψιμο των φρυδιών

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!