πορεί η γυμναστική να μας χαρίζει ένα fit σώμα όμως πολλές φορές η εντατική άσκηση αφήνει την επιδερμίδα μας πιο θαμπή από ό,τι θα θέλαμε. Όχι, η άσκηση δεν κάνει κακό στο δέρμα-το αντίθετο μάλιστα- απλά ο ιδρώτας και οι κακές συνήθειές μας στο beauty routine μας μετά τη γυμναστική μπορεί να δημιουργήσουν ερυθρότητα ή σπυράκια. Δείτε πως μπορείτε να περιποιείστε σωστά την επιδερμίδα σας μετά το γυμναστήριο:

Πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας μετά τη γυμναστική

Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό –όχι καυτό- νερό αμέσως μετά τη γυμναστική. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου με πράσινο τσάι, αφού τα αντιοξειδωτικά θα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σας.

Να κάνετε απολέπιση

Εάν πλένετε το πρόσωπό σας στο γυμναστήριο, όταν γυρίσετε σπίτι κάντε μια απολέπιση προσώπου για να αποτρέψετε την εμφάνιση ακμής. Χρησιμοποιήστε κάποια μάσκα απολέπισης ή pads απολέπισης που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και καθαρή.

Ενυδάτωση

Ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να αφήσει την επιδερμίδα αφυδατωμένη για αυτό μετά την άσκηση θα χρειαστεί ενυδάτωση. Πιείτε αρκετό νερό και μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

Για ενίσχυση της καλής υγείας όλου του σώματός σας μπορείτε να προσθέσετε στη ρουτίνα της γυμναστικής σας κι ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καλή κατάσταση των οστών και των μυών σας, να διαχειριστείτε το βάρος σας και να ρυθμίσετε τον μεταβολισμό σας. 

 

Πηγή: Instyle.gr  Διάβασε ακόμη:

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια