Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα γλυκά της εποχής αυτής είναι τα αγαπημένα μας!

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και τόσα άλλα! Πως θα σου φαινόταν το αγαπημένο σου κεικ να πάρει μια γεύση από αυτά;

Τι θα χρειαστείς

  • 250 γρ. κουραμπιέδες + εξτρα 3-4 για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά μέτρια
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τους κουραμπιέδες, τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη, και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το σύρμα για 4-5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε στον κάδο το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τρίμμα απο τους κουραμπιέδες και το ξύσμα από το πορτοκάλι, με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, το μείγμα του αλευριού και το γάλα αμυγδάλου εναλλάξ, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 35x10 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με 3-4 σπασμένους κουραμπιέδες πάνω στο κέικ, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!