Τι θα χρειαστείς:

  • 220 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι, τριμμένη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 300 γρ. μέλι
  • 35-40 καραμέλες, μαλακές

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  • Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Παίρνουμε διάφορα κουπάτ σε διάφορα σχήματα και κόβουμε τη ζύμη μας.
  • Με ένα στρογγυλό κουπάτ μικρό κόβουμε το κέντρο του μπισκότου μας. Αφαιρούμε το κομμάτι της ζύμης σε ένα ταψάκι με μια αντικολλητική λαδόκολλα και στην τρύπα που δημιουργήσαμε βάζουμε ένα μαλακό καραμελάκι.
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

 



  Διάβασε ακόμη:

#CookNow: Αβγά ποσέ με σάλτσα hollandaise και σπαράγγια

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!