Τι Θα χρειαστείς;

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. γάλα
  • 2 αυγά μεσαία, θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο (για άλειμμα)

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. minced meat
  • 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 100 γρ. κεράσια γλασέ

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων για 50-60 δευτερόλεπτα στα 700 Watt και προσέχουμε να μην κάψει πολύ.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι, σταδιακά, μέχρι το ζυμάρι να πάρει μορφή μπάλας.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο τον πάτο του, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο 45x40 εκ. με την μεγαλύτερη επιφάνεια να είναι προς την πλευρά μας.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού. Στη συνέχεια απλώνουμε το minced meat, τα βερίκοκα και τέλος τα κεράσια.
  • Τυλίγουμε σφιχτά τη ζύμη σε ρόλο από τη μεγάλη επιφάνεια και κλείνουμε την άκρη με λίγο νερό για να κολλήσει.
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα  ταψί 25x35 εκ., στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε να φουσκώσουν για επιπλέον 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Για το σερβίρισμα

  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και την κουβερτούρα, ξεχωριστά, σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  • Την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και βουτάμε μέσα τα ρολάκια μέχρι τη μέση. Τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
  • Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Σχηματίζουμε δεντράκια πάνω σε μία λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Με προσοχή βγάζουμε τα δεντράκια και διακοσμούμε τα ρολάκια

Πηγή: akispetretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!