Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη μπαγκέτα διαγώνια σε φέτες πάχους 1-2 εκ.
  • Τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά να φρυγανιστούν.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το ξύδι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το τριμμένο τζίντζερ, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τη φλούδα από το πορτοκάλι και το λεμόνι προσέχοντας να αφαιρέσουμε και το λευκό κομμάτι της.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι ενδιάμεσα από τις μεμβράνες τα φιλέτα και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Θέλουμε να μην υπάρχει κανένα ίχνος από την λευκή μεμβράνη.
  • Κόβουμε το φινόκιο στη μέση. Το μισό το ψιλοκόβουμε και το άλλο μισό το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος.
  • Βάζουμε στο πιάτο το φρυγανισμένο ψωμί. Από πάνω βάζουμε τα φύλλα της λόλας, το φινόκιο και τη σάλτσα που έχουμε στο μπολ.
  • Διακοσμούμε με τα φιλέτα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα φύλλα του φινόκιου, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σερβίρουμε. 

Υλικά

  • 200 γρ. ψωμί, μπαγκέτα
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 φινόκιο
  • λόλα, πράσινη
  • q1/2 κρεμμύδι, μικρό, κομμένο σε ροδέλες

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

#CookNow: Fajitas με κοτόπουλο

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!