Τώρα που όλες μένετε σπίτι βρήκατε την ευκαιρία να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας σχολαστικά. Χρησιμοποιείτε επιτέλους όλες τις μάσκες, θεραπείες προσώπου και scrub που είχατε στο ντουλάπι του μπάνιου σας εδώ και καιρό. Οι περισσότερες από εσάς έχετε απόθεμα και πριν από τον εγκλεισμό σας απλά δεν είχατε χρόνο να χαλαρώσετε και να τις απλώσετε. 

Τώρα όμως είναι η κατάλληλη στιγμή. Επίσης οι περισσότερες από εσάς ακολουθείτε πιστά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, πρωί και βράδυ και μάλιστα χωρίς βιασύνη. Αυτό σημαίνει πως καθαρίζετε σωστά την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιείτε επιτέλους την τονωτική λοσιόν, απλώνετε ορό και ενυδατική κρέμα. Με την αντηλιακή σας κρέμα όμως τι γίνεται; 

Μήπως τη φοράτε μόνο αν πρόκειται να βγείτε έξω το πρωί για τα απαραίτητα ψώνια; Κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι σωστό; Τι λένε οι ειδικοί;

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και τώρα που μένουμε σπίτι είναι απαραίτητο να φοράμε αντηλιακή κρέμα αφού οι UVA  ακτίνες του ήλιου και όχι οι UVB,  διαπερνούν τα τζάμια επηρεάζοντας την επιδερμίδα. Είναι πολύ πιθανό άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας να το περνάτε κοντά στο παράθυρο διαβάζοντας αλλά και επειδή θέλετε να απολαμβάνετε το φως και την λιακάδα -τα διαστήματα που ο καιρός είναι καλός.

 

Και αν φοβάστε μήπως το αντηλιακό σας φράζει τους πόρους, οι δερματολόγοι επιμένουν πως οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να επιλέξουν μια φόρμουλα πάνω στη συσκευασία της οποίας υπάρχει η λέξη κλειδί που είναι “noncomedogenic”. 

Όπως και να ‘χει λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζετε πως μπορεί να μην νιώθετε τον ήλιο να ζεσταίνει το πρόσωπο σας όπως συμβαίνει όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, οι ακτίνες όμως είναι εκεί και ο κίνδυνος δεδομένος.

Μία ακόμη απορία που έχετε οι περισσότερες είναι αν το blue light του υπολογιστή και του κινητού είναι επίσης επικίνδυνο. Ναι είναι επίσης βλαβερό αλλά όχι όσο η ηλιακή ακτινοβολία, λένε οι ειδικοί. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι καλό να υπάρχουν φίλτρα προστασίας τόσο στο κινητό σας όσο και στον laptop ώστε να είστε ασφαλείς και ήσυχες.

 

Πηγή: faysbook.gr  Διάβασε ακόμη:

Tα μυστικά της Jennifer Lopez για τέλειο, νεανικό δέρμα!

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!