Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο, για άλειμμα
  • 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 900 γρ. passion fruit(s), του δάσους, κατεψυγμένα, αποψυγμέα και σουρωμένα
  • 150-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το γλάσο

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.σ. χυμό passion fruit

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώνουμε την ένταση και ρίχνουμε μέσα ένα αυγό. Πρέπει το αλεύρι να αλλάξει χρώμα, να γίνει κιτρινωπό και να μοιάζει με ψίχουλα.  
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψουμε.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Καλό θα ήταν να της δώσουμε ένα σχήμα πλακέ για να την τυλίξουμε για να μας είναι πιο εύκολο να την ανοίξουμε.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή ή τετράγωνη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάζουμε το ζυμάρι ανάμεσα τους εφόσον έχουμε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίγουμε σιγά σιγά το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες. Εάν το φύλλο ανοίγει δύσκολα, αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε το ζυμάρι να μαλακώσει. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο της. Από πάνω βάζουμε τη γέμιση.
  • Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Κατά τη διάρκεια που ψήνεται ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη με τον χυμό των φρούτων.
  • Διακοσμούμε το γλυκό απλώνοντας το γλάσο από πάνω.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

#CookNow: Fajitas με κοτόπουλο

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!