Υλικά

  • 370 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. φράουλες, ώριμες, παγωμένες
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 280 γρ. σαβαγιάρ
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

 

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει.
  • Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22x32 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
  • Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 16 σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.

Πηγή: akis petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

#CookNow: Fajitas με κοτόπουλο

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!