Το φθινόπωρο έρχεται κι εσείς πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Και πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για την αντιμετώπιση του φριζαρίσματος.

Το μισείτε, το γνωρίζουμε. Κι εμείς το ίδιο. Είμαστε όμως πάντα εδώ με τις καλύτερες συμβουλές.

Τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε θα το δείτε στη συνέχεια.

DIY μάσκα ενυδάτωσης: Θα χρειαστείτε νερό και γάλα. Σε ένα μικρό μπουκάλι με σπρέι θα βάλετε 1/3 γάλα και 2/3 νερό. Το ανακινείτε καλά ώστε να γίνει ένα μείγμα και ψεκάζετε σε όλη την επιφάνεια των στεγνών μαλλιών σας. Από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Το αφήνετε να δράσει για 20 περίπου λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε καλά με άφθονο, χλιαρό νερό.

Το σωστό προϊόν: Καλό είναι αφού λούσετε τα μαλλιά σας με ένα έξτρα ενυδατικό και anti-frizz σαμπουάν να τα αφήσετε στη συνέχεια να στεγνώσουν φυσικά χωρίς να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ.

Πείτε ναι στα προϊόντα styling με anti-frizz ιδιότητες σε μορφή σπρέι ή λαδιού. Θα απαλύνουν την τρίχα και δεν θα τις επιτρέψουν να φριζάρει ακόμη κι αν βρέχει ασταμάτητα.

Προσοχή μετά το λούσιμο: Αυτό σημαίνει πως δεν τα τρίβετε με την πετσέτα αλλά τα ταμπονάρετε. Αρχικά τυλίξτε τα ώστε να απορροφηθεί το μεγάλο μέρος της υγρασίας και στη συνέχεια τα ταμπονάρετε με απαλές κινήσεις.

Χρησιμοποιείστε μεγαλύτερη ποσότητα conditioner απ’ ότι συνήθως: Μην το παρακάνετε και κυρίως μην το εφαρμόσετε στις ρίζες γιατί θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα μαλλιά σας θα λαδώσουν και δεν θα μπορείτε να τα φορμάρετε αφού θα είναι βαριά.

Πηγή: Faysbook.gr  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

O πιο τέλειος και φυσικός τρόπος για να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς πιστολάκι!