Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 4 φέτες γραβιέρα
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 4-5 ντοματίνια
  • 4 φέτες μπέικον

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις φέτες από το ψωμί στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Βάζουμε τις φέτες από το τυρί και το ζαμπόν στα 4 ψωμάκια και καλύπτουμε με τις άλλες 4 φτιάχνοντας 4 τοστ.
  • Κόβουμε διαγώνια και τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο ώστε να κάνουμε μία στρογγυλή βάση για πίτσα.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση και το μπέικον κομμένο στη μέση.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!