Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
  • Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα. 
  • Ρίχνουμε το τσένταρ, αλάτι, και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x25 εκ.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα τα φτιάχνουμε στο Woman’sDiary!