Θέλεις να κλάψεις και να γελάσεις μαζί; Αυτή η ταινία είναι για σένα τότε… Εμείς την είδαμε και σου λέμε με σιγουριά ότι είναι μία καταπληκτική ιστορία φιλίας, ελπίδας και εσωτερικής δύναμης. Παραδίδει υπέροχα μαθήματα ζωής και σε αγγίζει αφήνοντας μία γεύση πόνου και γέλιου μαζί.  Πρόκειται για ένα σενάριο που βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ ( François Cluzet), ενός πλούσιου παριζιάνου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς (Omar Sy), τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.
Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρά τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

Αγκαλιά λοιπόν τα χαρτομάντιλα και ότι τραβάει η όρεξη  σου (κάτι γαλλικό κατά προτίμηση για να μπεις πιο γρήγορα στο κλίμα, ένα κρουασάν , μια κρεπούλα)  και καλή προβολή!

Στοιχεία

Παραγωγή: 2011,  IMDB : 8,6/10

Είδος: Κωμωδία, Δράμα

Σκηνοθεσία: Olivier NakacheEric Toledano

Σενάριο:  Olivier NakacheEric Toledano

Πρωταγωνιστούν:  François CluzetOmar SyAnne Le Ny   Διάβασε ακόμη:

Café de Flore: Μια ιστορία αγάπης που κρατάει για πάντα!

Έξι ταινίες μόδας που πρέπει να δεις και δεν είναι το Sex and The city